TİSK Yönetim Kurulu Başkanı 112. Uluslararası Çalışma Konferansı’nda Konuşmasını Gerçekleştirdi

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından her yıl Cenevre’de düzenlenen, 187 üye ülkeden hükümet, işveren ve işçi temsilcilerini bir araya getiren Uluslararası Çalışma Konferansı çalışma hayatı temsilcilerinin konuşmaları ile devam ediyor.

Bu yıl 3-14 Haziran tarihleri arasında 112’ncisi düzenlenen Uluslararası Çalışma Konferansı’nda ülkemiz işverenlerini Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol liderliğindeki TİSK delegasyonu temsil ediyor.

Türkiye İşveren Delegasyonu Başkanı Özgür Burak Akkol, 5 Haziran tarihinde Uluslararası Çalışma Konferansında gerçekleştirdiği konuşmasında, dünyanın dört bir yanından sosyal ortakları bir araya getiren Konferansın, küresel zorluklarla mücadele edilen bu dönemdeki kritik önemi vurguladı.

TİSK’in sürdürülebilir ekonomik büyümeyi, istihdam ve insana yakışır işleri destekleyen çalışmaları kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Akkol, küresel düzeyde sosyal adaletin sağlanması amacıyla ILO tarafından hayata geçirilen Küresel Sosyal Adalet Koalisyonunun bir ortağı olmaktan da gurur duyduklarını ifade etti.  

Akkol konuşmasında, ulusal çabaların önemine dikkat çekerken, küresel zorluklarla mücadele edebilmek için uluslararası düzeyde güçlerin birleştirilmesinin kaçınılmaz olduğunun altını çizdi.

Çalışma Konferansının, açık diyalog ve ortak hedefler etrafında bir araya gelmek için önemli bir fırsat olduğunu belirten TİSK Yönetim Kurulu Başkanı konuşmasına, Konferans çalışmalarına katkı sağlayan tüm ülke ve delegelere teşekkür ve iyi dilekleriyle son verdi.