- Anasayfa
- Hakkımızda
- Çalışma Alanları
- Haberler
- Projeler
- -Yeni Nesil Sendikacılıkta Kadın Liderlik Programı
- -Ortak Paylaşım Forumu
- -AFAD ile Afet Farkındalık Eğitimleri
- -Ortak Yarınlar
- -Genç Dönüşüm
- -Genç Kadın Liderler
- -Türkiye’nin Sıfır Kazaya Yolculuğu
- -TİSK Akademi
- -Engelsiz Gelişim Akademisi
- -TİSK Çalışan Destek Hattı
- -Yeşile Ortak Ol
- -IOSH/NEBOSH Uluslararası Standartta İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitimleri
- -İSG Forum Tiyatro Etkinlikleri
- -İlk Adımı At Yeşilay
- Raporlar
- Vakfımız
- İletişim
- Üye Girişi
Basın Bültenleri
“Türkiye’nin Sıfır Kazaya Yolculuğu” İmza Töreni ile Başlıyor
TİSK ve iş sağlığı ve güvenliği (İSG) kültürünü işletmelere yerleştirmek amacıyla faaliyet gösteren TİSK MCV, intenseye iş birliği ile hayata geçirdiği İSG Teknolojilerini Yaygınlaştırma Projesi’nin İmza Töreni 8 Nisan 2022 tarihinde saat 10:00’da GEBKİM’de düzenlenecek.
Maddi ve manevi olarak büyük kayıplara yol açan kazaların önüne teknoloji kullanımı ile geçmek için yürütülen Türkiye’nin “Sıfır Kazaya Yolculuk” süreci bu tören ile başlatılmış olacak.
Kocaeli Valisi Sayın Seddar Yavuz ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili Doç. Dr. Sayın Muhittin Bilge’nin katılımı ile gerçekleşecek tören, projenin ana paydaşlarından TİSK MCV Yönetim Kurulu Başkanı Sayın F. Fethi Hinginar ve TİSK İcra Kurulu Üyesi Sayın Levent Kocagül’ün yapacağı açılış konuşmaları ile başlayacak.
TİSK Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, bu proje ile işletmelerde İSG kültürünün yerleştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının hedeflendiği ifade edildi. Çalışanlar için daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sunacak olan proje, yapay zeka ve teknolojinin getirdiği faydalar ile işletmelere kolaylık sağlayacak.
TİSK ekosisteminde yer alan farklı sektörlerden 200 tesisin faydalanacağı projede bu tesislerdeki teknoloji entegrasyonunun Vakıf tarafından destekleneceği belirtildi.
TİSK Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“İSG alanında teknolojik bir çözüm sunan projemiz ile yapay zeka destekli teknoloji sayesinde işletmelerdeki olası iş kazaları önlenebilir hale gelecek. Ek donanım gereksinimi olmadan, yazılımın iş yerlerindeki mevcut kameralarla entegrasyonu ile iş kazası riskleri önceden belirlenebilecek. Proje ile işletmelere, salgın sürecinde sosyal mesafe kuralları, koruyucu ekipman kontrolü, alan yönetimi, araç ve ekipman takibi gibi konular başta olmak üzere iş yerinin ihtiyaçlarına özel çözümler sunulacak.
Bu projede Vakfımız 200 tesisimize çok önemli bir destek veriyor. Türkiye’nin sıfır kazaya yolculuğunda bu desteği çok değerli buluyoruz. Ayrıca Türk mühendisleri tarafından geliştirilerek dünyaya açılan bu teknolojinin Türkiye’de ve TİSK ekosisteminde yaygınlaştırılmasıyla bir ilke daha imza atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Projenin ülkemize ve çalışma hayatımıza hayırlı olmasını temenni ederiz.”