- Anasayfa
- Hakkımızda
- Çalışma Alanları
- Haberler
- Projeler
- -Yeni Nesil Sendikacılıkta Kadın Liderlik Programı
- -Ortak Paylaşım Forumu
- -AFAD ile Afet Farkındalık Eğitimleri
- -Ortak Yarınlar
- -Genç Dönüşüm
- -Genç Kadın Liderler
- -Türkiye’nin Sıfır Kazaya Yolculuğu
- -TİSK Akademi
- -Engelsiz Gelişim Akademisi
- -TİSK Çalışan Destek Hattı
- -Yeşile Ortak Ol
- -IOSH/NEBOSH Uluslararası Standartta İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Eğitimleri
- -İSG Forum Tiyatro Etkinlikleri
- -İlk Adımı At Yeşilay
- Raporlar
- Vakfımız
- İletişim
- Üye Girişi
Basın Bültenleri
Gelenekselleşen Ortak Paylaşım Forumu'nda Kamu, İşçi, İşveren Bir Kez Daha Birlikte Mümkün Diyecek
Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), çalışma hayatının Davos’u kabul edilen Ortak Paylaşım Forumu’nun üçüncüsünü bu yıl 14-15 Ekim’de düzenleyecek. Yeniden “Birlikte Mümkün Türkiye” denecek forumda, çalışma hayatının üçlü sacayağını oluşturan kamu, işçi ve işveren tekrar bir araya gelecek.
“İşimizin Yarını” ana teması ile gerçekleşecek Forumda, İşimizin Yarınında Gençler, İşimizin Yarınında Kadınlar ve Kayıtlı İstihdama Bakış konuları derinlemesine ele alınacak.
Çalışma Hayatından En Geniş Üst Düzey Katılım
TİSK’in ev sahipliğinde gerçekleşecek Ortak Paylaşım Forumu’nun canlı açılış oturumunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof.Dr. Sayın Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan yer alacak.
Ortak Paylaşım Forumu, uluslararası çalışma hayatının küresel örgütlerinin de üst düzey katılımına ev sahipliği yapacak.
Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Genel Direktörü Guy Ryder, Uluslararası İşverenler Teşkilatı (IOE) Genel Sekreteri Roberto Suarez Santos, IOE Onursal Başkanı Erol Kiresepi, Uluslararası İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreteri Sharan Burrow’un yanı sıra, Birleşmiş Milletler, Business Europe gibi kuruluşların da yer alacağı forumda, uluslararası işbirliği ve çalışma hayatının içinde bulunduğu dönüşüm konuları ele alınacak.
Sosyal Diyalog ile İşimizin Yarını Birlikte Mümkün
Konfederasyon’dan etkinlik hakkında yapılan açıklamada, hızla dönüşen ve dijitalleşen dünyada iş yapış biçimlerinin ve çalışma hayatının geleceğinin yeniden şekilleneceği ifade edildi. Ortak bir gelecek için çalışma hayatının tüm taraflarının birlikte hareket etmesinin ve sosyal diyaloğun önemi vurgulandı.
Forumun Karbon Ayak İzi Sıfırlanacak ve Karbon Nötr Bir Etkinlik Olarak Düzenlenecek
Ortak Paylaşım Forumu, salgın koşullarına uygun şekilde MESS Teknoloji Merkezi’nde (MEXT) kısıtlı fiziki katılımla gerçekleştirilecek. Katılımcılar tüm programı çevrim içi olarak da takip edilebilecekler. Karbon nötr olarak düzenlenecek olan forum, doğaya zarar vermeden tamamlanacak. Etkinliğin öncesinde başlayacak ölçümlerle karbon emisyonu üretecek faaliyet ve tüketim kalemleri tespit edilecek. Etkinlik, uluslararası kabul görmüş standartlardaki projelere karbon kredisi ile katkıda bulunarak doğaya sıfır zarar ile gerçekleştirilecek.