Üçlü Danışma Kurulu Bir Araya Geldi

Ülkemiz çalışma hayatının paydaşları, sosyal diyaloğun gelişmesi ve gündeme dair konuların istişare edilmesi amacıyla yeniden toplandı.

İşçi, işveren ve kamunun bir araya geldiği Üçlü Danışma Kurulu toplantısı Türkiye Yüzyılı’nda Sosyal Diyalog teması ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşti.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Üçlü Danışma Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada yeniden bir araya gelmenin TİSK için çok kıymetli olduğunu belirtti.

Akkol, ‘’Bugün toplantımızda Türkiye Yüzyılında Sosyal Diyalog temasıyla bir araya geldik. Bu konu, TİSK olarak da çok önem verdiğimiz bir konu. Çalışma hayatında her konunun devlet-işçi-işverenin ortak aklı ile çözülmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

TİSK’in konuları ele alış biçiminin sadece işveren penceresinden değil tüm paydaşların görüşleri doğrultusunda olduğunu belirten Akkol, “TİSK olarak attığımız her adımda paydaşlarımızın görüşlerini dikkate alarak çıktılar üretmeye çalışıyoruz. Bunun en güzel örneğini salgın sırasında yaşadık. Devlet-işçi ve işveren olarak yine hep beraber çalıştık. İstihdamın korunması, işletmelerin sürdürülebilirliği için beraber hareket ettik.  Keza, asgari ücreti de üçlü mutabakatla tamamlamak bizim için hep önemli oldu. İşçi-işveren olarak konunun farklı tarafları gibi kabul edilsek de aslında başarılı bir çalışma hayatı için hedeflerimiz ortak.