Ortak Yarınlar Ödül Programı İçin Başvurular Başladı

-Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından kurumsal sosyal sorumluluk alanında geliştirilen projeleri ödüllendirmek ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen Ortak Yarınlar Ödül Programı’na başvurular bu yıl 7 Eylül’de başladı.

 

- Gelenekselleşen programın bu yılki ana teması “Cumhuriyet’in 100. Yılında Çalışma Hayatı”.

 

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından kurumsal sosyal sorumluluk projeleri ile örnek uygulamaları ödüllendirmek için düzenlenen Ortak Yarınlar’a başvurular 7 Eylül’de başladı. TİSK Mikrocerrahi Vakfı’nın desteğiyle, TİSK tarafından yürütülen ve her yıl farklı odak konusunu ele alan program başvurularının 16 Ekim’de sonlanacağı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

 

“TİSK olarak, 60 yılı aşkın süredir ülke ekonomisine, çalışma hayatına ve istihdamına katkı sunmakla birlikte sosyal sorumluluk bilinciyle hayata geçirdiğimiz projeler ile de ülkemize, çalışanlarımıza ve işletmelerimize fayda üretmeyi amaç edindik. Bu projelerin görünürlüğünün artırılmasını ve iyi uygulamaların kamuoyu ile paylaşılarak daha büyük kitlelere ulaşmasını çok değerli buluyoruz. “Birlikte Mümkün” diyerek düzenlediğimiz Ortak Yarınlar Ödül Programı hız kesmeden devam ediyor. Programımızın ana temasını bu yıla özel “Cumhuriyet’in 100. Yılında Çalışma Hayatı” olarak belirledik.

 

Başvuru sürecimizi 7 Eylül’de başlattık. Başvurular 16 Ekim’e kadar devam edecek ve https://www.ortakyarinlar.com/ adresi üzerinden dijital olarak yapılabilecek. Başvuruların tamamlanmasının ardından teknik jüri değerlendirmesi yapılacak. 15 – 25 Kasım tarihlerinde ise finalist projeler halk ve jüri oylamasına sunulacak. Değerlendirmeler sonrasında, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına adım atarken, sosyal sorumluluğa gönül vererek projeler geliştiren ve Cumhuriyetimizin asırlık kazanımları ile ülkemizi daha güçlü yarınlara taşıyan kurumlar, 1 Aralık’ta gerçekleştireceğimiz törenle ödülleri ile buluşacak. Programımıza kurumsal sosyal sorumluluk alanında örnek çalışmalar yürüten tüm kurumları davet ediyoruz. Programımıza kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, şirketler, eğitim kurumları, vakıf ve dernekler gibi tüm kurum ve kuruluşlar projeleri ile katılabilir.

 

Programda, ‘Birlikte Mümkün’, ‘Çeşitlilik ve Kapsayıcılık’, ‘Dijitalleşme’, ‘Yeşil Dönüşüm’, ‘İşimizin Yarını’ ‘Afet Sonrası Dayanışma’ ve ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ olmak üzere 7 kategoride ödüller verilecek. Gönüllülük esasıyla yürütülen program, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurumlara başvuru esnasında sosyal sorumluluk odağında bir kez daha adım atma fırsatı sunacak. Bu kapsamda kurumlar, Tohum-Eğitim, Kültür ve Doğa Derneği iş birliğinde TİSK tarafından hayata geçirilen “Yeşile Ortak Ol” kampanyasına fidan bağışı yapabilecek. Fidanlar Çanakkale’de “Cumhuriyet’in 100.yılında Ortak Yarınlar Hatıra Ormanı”nı oluşturacak. Programa ilişkin tüm detaylar https://www.ortakyarinlar.com/ web sitesi üzerinden ve TİSK sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilir.